Skip to main content

12 sleutels voor een goede ouder-school-relatie

brochure-betrokken-scholen-betrokken-ouders-12-sleutels-voor-een-goede-ouder-school-samenwerking.pdf
Project-Artevelde-warme-partnerschappen-kwetsbare-ouders.pdf

Kennen jullie de 12 sleutels uit de publicatie ‘Ecoles maternelles et familles en situation de précarité. Ensemble pour accompagner l’enfant dans son parcours scolaire’. In deze vertaalde (Nederlandstalige) brochure van het VBJK lees je er alles over. Deze sleutels zijn de uitkomst van een project van de Koning Boudewijnstichting waarbij ouders tot 12 belangrijke voorwaarden komen die van belang zijn voor een goede ouder-school-relatie (Fondation Roi Baudoin, 2013).

Gedurende projectjaar 2020-2021 realiseerde Arteveldehogeschool het project “Warme partnerschappen met kwetsbare ouders in functie van gelijke onderwijskansen”. Lees meer in dit artikel (donderdag 18 augustus 2021). Daarnaast werden de ideeën en good practices verzameld rond 12 sleutels of voorwaarden voor een goede school-ouder-samenwerking. Inspiratie om hiermee aan de slag te gaan vind je op deze website.

Reflecteren jullie op school ook eens over de ouder-schoolsamenwerking aan de hand van de ‘12 sleutels’ opgesteld door ouders zelf? Doen!